utorok 30. septembra 2014

ZÁZRAK CITRÓNOVEJ VODY



Výborne chutí a má blahodárne účinky na náš organizmus. Voda s citrónom jednoznačne stojí za vyskúšanie.

Odborníci ju odporúčajú piť najmä ráno na lačno, pretože skvele naštartuje Tvoje trávenie. Napomáha tým lepšiemu vstrebávaniu živín, čím znižuje aj pocit hladu počas dňa. Z tohto dôvodu je obľúbeným doplnkom pitného režimu u žien, ktoré sa snažia schudnúť.

Tu sa však rad benefitov citrónovej vody len začína. Podporuje činnosť obličiek a pečene pri zbavovaní tela toxínov. Citrón ma tiež prirodzene antibakteriálne účinky a je známym pomocníkom pri bolesti hrdla. Navyše telu dodáva dôležitý vitamín C a ďalšie antioxidanty, ktoré sú nevyhnutné pre Tvoju imunitu. Popri tom obsahuje aj iné stopové prvky vrátane vápnika a horčíka. Príjemná chuť je už len čerešničkou na torte.

Citrónová voda je skvelou alternatívou miesto umelo ochucovaných a sladených nápojov. Odporúča sa vytlačiť polovicu citróna na pohár vody izbovej teploty, no namixovať si to môžeš podĺa vlastnej chuti. Dôležité je použiť čerstvú šťavu vytlačenú z citróna - žiadne neplnohodnotné náhrady. Citróny sú bežne dostupné a vydržia pri izbovej teplote aj týždeň, takže žiadne výhovorky. Možnosťou je ešte nakúpiť naraz väčšie množstvo citrónov a šťavu zamraziť vo formičkách na ľad. Bude tak kedykoľvek po ruke bez toho, aby stratila pôvodné živiny a chuť.

Na zdravie!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára