utorok 9. septembra 2014

UPRAC SI HODNOTOVÝ REBRÍČEK


Hodnotové rebríčky každého z nás sa viac či menej líšia. 

Tri základné veci sú však rovnaké:
1. zdravie
2. vzťahy
3. práca


A presne v takomto poradí by sme ich mali mať "uložené". 



U mnohých ľudí to však žiaľ neplatí. Pri každodennom množstve informácii a povinností, popri všetkých túžbach a  cieľoch, na ktoré sa sústredíme a najmä pri všetkých tých "problémoch" zabúdame, že zdravie je tá najcennejšia a najdôležitejšia vec.



O uprednostňovaní zdravia pred prácou ani písať nemusím. Čo nám však ubližuje rovnako, je stres z mnohých ďalších vecí, ktoré nie sú skutočne životne dôležité. Nauč sa preto hľadieť na veci s odstupom a hlavne rozlišuj medzi tým, čo ovplyvniť vôbec vieš a tým, čo je mimo Tvojej kontroly.



Aj vzťahy musia dostať červenú, ak je v hre zdravie. Vytvárame si ich predsa na to, aby nám prinášali radosť a podporu. Nájdi si čas a zamysli sa nad tým, či v Tvojom okolí nie je niekto, kto Ti skôr uberá energiu alebo Ti dokonca nejakým spôsobom ubližuje. Nemusí to byť len človek z najbližšej rodiny. Dôležitú úlohu hrajú všetci ľudia, ktorými sa obklopujeme. Akokoľvek kruté sa to môže zdať, vzťah, ktorý Ti neprináša NIČ dobré a necítiš v ňom ani potenciál na zlepšenie, nemá zmysel udržiavať.



Buď v tomto smere sebec a uvedom si, že ak si nebudeš dostatočne vážiť seba a svoje zdravie Ty, nikto iný to za Teba robiť nebude. Musíš byť v prvom rade u seba na prvom mieste - tým správnym spôsobom.



Čo sa týka vzťahov, určite nezanedbávaj rodinný a osobný život kvôli práci. To ale dobre vieš. Dôležité sú tiež vzťahy na pracovisku. Tie sa snaž jednoznačne udržiavať pozitívne. Nemusíš byť so všetkými najlepší kamarát(ka), no vyhýbaj sa otvoreným konfliktom, ktoré vedia znepríjemniť dennodenné fungovanie. Za to Ti to nestojí. Napokon, nemusíš so svojimi kolegami žiť, len pracovať.



Mať jasno v hodnotách - prioritách a nezabúdať na ich poradie je nevyhnutné pre kvalitný, spokojný, šťastný a zdravý život. Takže nabudúce, keď sa ocitneš v nejakej stresovej situácii, zamysli sa, či riešením nie je zmena prístupu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára