utorok 21. októbra 2014

MASÁŽ - RELAX A ZDRAVIE



Patríš k tým, čo si doprajú masáž aspoň občas? Alebo je to pre teba skôr cenovo a časovo náročný rozmar, ktorému určite neplánuješ prepadnúť?

Chyba. Pravidelná masáž je veľmi príjemným, no najmä zdravým návykom. Jej priaznivé účinky sa využívali už v dávnej Číne pred tisíckami rokov.

Dnes existuje množstvo rôznych druhov masáží, z ktorých Ti dobrý odborník na základe krátkej konzultácie ušije zážitok na mieru. Väčšina masáží slúži predovšetkým na uvoľnenie svalov. Najmä klasický druh masáže je doslova záchranou, ak máš sedavý typ zamestnania. Niektoré svaly totiž nerozhýbeš a neuvoľníš pri žiadnom športe alebo cvičení. Stuhnuté svalstvo najmä v oblasti ramien a krku vie narobiť mnoho ťažkostí a býva príčinou rôznych ďalších zdravotných problémov.

Výraznými prínosmi masáže sú však aj zlepšenie cirkulácie krvi a lymfy v tele, a tým aj imunity. Kým krv rozvádza živiny do celého tela, lymfa z neho odvádza odpadové látky a toxíny. Okrem toho dokáže masáž uľaviť od bolesti, urýchliť rehabilitáciu, zlepšiť kvalitu spánku a odbúrať stres. Počas masáže sa do tela vyplavuje serotonín a endorfíny. Vyvoláva v nás pocit šťastia a dobrú náladu.

Pravidelnosť je pre dosiahnutie maximálnych zdravotných benefitov kľúčová. Frekvencia opakovania je individuálna, podľa odporúčania maséra/masérky. Investovaný čas a financie určite neoľutuješ, napokon ide o Tvoje zdravie a kvalitu života. 

Tak hor sa do toho!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára