streda 15. októbra 2014

VÝBORNÝ TEKVICOVÝ KOLÁČ



Suroviny používané v kuchyni by sme mali prispôsobovať ročným obdobiam. V tomto je jednou z najobľúbenejších plodín tekvica.

Pečená, polievka či prívarok - tekvica sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Mojím najobľúbenejším je jednoznačne tento chutný a zdravý koláč.



Pripravujem ho z tekvice hokkaido, ktorá má príjemnú chuť, nízky obsah kalórii a popri tom je plná vitamínov, antioxidantov, minerálov a rôznych stopových prvkov.

Potrebuješ:
1 nastrúhanú tekvicu hokkaido
3 vajcia
2/3 šálky kokosového oleja
1/2 šálky trstinového cukru
2 1/2 šálky špaldovej múky
1/4 šálky javorového sirupu
1 prášok do pečiva
1 ČL jedlej sódy
1 ČL mletej škorice
1 šálka kokosového mlieka (alebo iného druhu mlieka)
orechy a hrozienka podľa chuti

Postup:
Vymiešaj vajcia s cukrom a olejom. V ďalšej miske zmiešaj ostatné suroviny okrem mlieka, orechov a hrozienok. Prilej vymiešané vajcia s cukrom a olejom a pridaj mlieko, orechy a hrozienka. Dôkladne zapracuj a cesto vylej do formy alebo menšieho plechu. Peč na 175°C približne 35 minút (kým neprejde testom so špáradlom).



Vrch koláča môžeš potrieť čokoládovou polevou. Ja si polevu robím z práškového kakaa, kokosového oleja a javorového sirupu v pomere 1:1:1.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára